Επόμενη Εκδήλωση: Ομιλία: Δομένικος Παδοβάς: Ένας άγνωστος Κερκυραίος συνθέτης του ευρωπαϊκού 19ου αιώνα 24 Ιανουαρίου 2018
Φιλαρμονική Εταιρεία κερκύρας

Σημαντικές πρωτιές στη συναυλία της 14 Ιανουαρίου

Αγαπητοί Φίλοι,

θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η επετειακή συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της Παλαιάς Φιλαρμονικής που πραγματοποιήθηκε στις 14/1/2017 έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Πρέπει δε να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκαν και τρία αποσπάσματα από την πρώτη όπερα σε ελληνικό λιμπρέτο, τον «Υποψηφιο Βουλευτή» (Κέρκυρα, 1867) του Σπυρίδωνος Ξύνδα (1817-1896), όλα στην πρωτότυπη ενορχήστρωση του συνθέτη. Ακούστε τα αποσπάσματα εδώ:

1) Εισαγωγή (άγνωστη μέχρι στιγμής, ακούστηκε τελευταία φορά το 1871)

2) Άρια της Χριστίνας, σοπράνο (Α΄ Πράξη)

3) Άρια του Γερο-Γιάγκου, μπάσος (Α΄ Πράξη)

Επίσης ακούστηκε και η «Εισαγωγή» στην καντάτα του Νικόλαου Μάντζαρου «Ο Οδυσσέας και η Ναυσικά στα Ιλίσια» (1820), η οποία είναι και το παλαιότερο γνωστό ορχηστρικό έργο από Έλληνα συνθέτη. Ακούστε την εδώ:

Η όπερα «Ο Υποψήφιος Βουλευτής» σχεδιάζεται να παρουσιαστεί ολόκληρη, στην αρχική (και άγνωστη μέχρι πρόσφατα) μορφή της, εντός του 2017 (150 έτη μετά την πρεμιέρα της) από τη Φιλαρμονική μας. Στο τέλος του Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει και σχετική επετειακή έκδοση της Φιλαρμονικής.
Για το επετειακό έτος 2017, δείτε εδώ:
http://www.fek.gr/the-news/anakoinos/830/830?lang=el

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας και σας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο,

Η Διοικητική Επιτροπή της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας